

## Virtual Train-the-Trainers Intellectual Property Enforcement Workshop for OAPI Police Instructors and Prosecutors

Hosted by the Regional Training Centre Accra, Ghana via Zoom for Government September 8 & 9, 2021

## Wednesday September 8, 2021

- 9:30 10.00 Sign on to Virtual Platform (30 mins)
- 10:00 10:15 Opening: Welcome
  - Tanya Y. Hill International Computer Hacking and Intellectual Property (ICHIP) Attorney Advisor
    United States Department of Justice (USDOJ)
    Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance & Training (OPDAT)

Maurice Batanga, Director of Legal Affairs OAPI

10:15 – 10:55 (40 mins)	Session 1	Building Respect for IP: Balanced Approach to the Enforcement of IP Rights <i>Xavier Vermandele,</i> <i>Building Respect for IP Division,</i> <i>WIPO</i>
10:55 – 11:35 (40 mins)	Session 2	IP Enforcement Challenges in Francophone Africa Maurice BATANGA, Director of Legal Affairs OAPI
11:35 – 12:15 (40 mins)	Session 3	Introduction to the WIPO Manual on Investigating and Prosecuting IP Crime: - Commercial scale - Culpable willfulness - Reasonable suspicion - Evidentiary issues

	Xavier Vermandele Building Respect for IP Division WIPO
12:15 – 12:25 (10 mins)	Group photo and break – we will request that all turn on cameras for photo/screen shot
12:25 – 13:05 Session 4 (40 mins)	Case Study, Part 1 – A U.S. Criminal Trademark Investigation <i>William P. Campos, U.S. Federal Prosecutor, Brooklyn, NY</i>
13:05 – 13:45 Session 5 (40 mins)	Breakout sessions Facilitated by Members of the Pharma Crime Working Group
13:45 – 13:55 Session 6 (10 mins)	Summary of Break Out Sessions Pharma Crime working Group Members
13:55 – 14:00 (5 mins)	Wrap up Tanya Hill
	END OF DAY 1

## Thursday September 9. 2021

10:00 – 10:40 Session 7 (40 minutes)	The French Approach to the Criminal Prosecution of IP Offences <i>Maurice BATANGA,</i> <i>Director of Legal</i> <i>Affairs OAPI</i>	
10:40 – 11:20 Session 8	Prosecution, Collection and Preservation of Digital	
(40 minutes)	Evidence Anand Ramaswamy, ICHIP Addis Ababa	
11:20 – 12:00 Session 9	Private Sector & Government	
(40 mins)	Collaboration Wilfrid Roge, Servier	
12.00 – 12:10 (10 mins)	Break	
12:10 – 12:50 Session (40 minutes) 10	Case Study, Part 2 – A U.S. Criminal Trademark Prosecution <i>William P. Campos, U.S. Federal Prosecutor,</i> <i>Brooklyn, NY and James S. Yoon, ICHIP Hong Kong</i>	
12:50 – 13:30 Session	Breakout Session	
(40 minutes) 11	Facilitated by Pharma Crime Working Group Members	

13:30 – 13:40 (10 minutes)	Session 12	Summary of Breakout Sessions Pharma Crime working Group Members
13:40 – 13:55 (15 minutes)	Session 13	Questions, comments and evaluations
13:55 – 14:00 (5 minutes)		Wrap up and closing remarks Tanya Hill

## This program is funded by the United States Department of State's Bureau of International Narcotics and Law Enforcement (INL)